Gammel-Erik på torget i Steinkjer

Arrangement: Hilmars marked er Hilmarfestivalens torgdag, med Bønder i Byen Trøndelag i hovedrollene. 18 tilbydere fra Lierne i nord til Frøya i sør deltok.

En av de som fikk mye besøk på Hilmars marked var Carlos Helguera, som driver ysteri i Namsskogan og kom rett fra oste-VM i Bergen med hedersbetegnelsen supergull for osten Gammel-Erik. Det var 68 oster som fikk den betegnelsen av 3471 deltagende oster.

Mye positiv oppmerksomhet

– Det har vært mye positiv oppmerksomhet fra hele landet etter resultantene i VM, sier Helguera. Og gratulasjonene haglet fra kundene i Steinkjer også.

– Vi leter etter ny og effektive måter å nå ut til publikum på, men ingenting er som å møte folk på slike arrangement, sa Helguera, som så ut til å trives på Steinkjer torg, både med oppmerksomheten og salget.

Gammel-Erik er flaggskipet

Per i dag har Elvekanten Ysteri AS i Namsskogan, fire forskjellige oster i sitt utvalg, med den vellagrede Gammel-Erik som selve flaggskipet. Den største av de to variantene lagres opptil et år før salg. I tillegg lages det fastoster tilsatt urter som ramsløk, spisskum og bukkehornsløver.

Bønder i Byen Trøndelag

Også Embret Østring fra Brattlia økogård hadde hendene fulle med å dele ut smaksprøver og selge røkt tradisjonsmat fra Namdalseid.

Selje Kristn Aunan fra Brattlia Økogård er initiativtaker til Bønder i Byen Trøndelag, som er en sammenslutning av mindre produsenter av matspesialiteter og tradisjonsmatprodusenter i Nordtrøndelag.

Et arrangement som Hilmarfestivalen er en gylden anledning til også invitere til et trivselsbasert marked for tradisjonsmat. Som seg hør og bør var det kulturelle innsalg i regi av Hilmarfestivalen som en del av arrangementet.

18 deltagere

De som deltok på Hilmars marked var: Tyldum Gårdsbakeri, Hellberg gård, Med svin på Skogen, Øverbakken Kaffebrenneri, Li Snadder, Lefsebua, Frøya Tare, Amadeus Angora, Gram Gris, Masstua, Brattlia Økogård, Uthaug Fisk, Skånaliseter Gårdsysteri, Berg Gårdsmat, Skogset Gård, Bjørka, Trønder Beard og VerdiSvin UB.

TRADISJONSMAT: Embret Østring fra Brattlia økogård, Namdalseid, fikk god respons på mat på namdalsk vis. (Foto: Morten Stene)

Kommenter gjerne, men vis saklighet: