Markerte misnøye med Nord universitet

Næringsliv: Ca. 300 personer markerte misnøye med Nord universitet sitt forlag om trekke seg ut av Innovasjonscampus Steinkjer (InnoCamp).

Det ble brukt sterke ord under protestmarkeringen av at Nord universitet, som forslår å trekke medie- og samfunnsfagene ut av InnoCamp, Steinkjer. Beslutningen om lokalisering av økonomistudiene er utsatt til høsten.

Både lokal-, fylkes-, og stortingspolitikere, studenter, næringsliv og leietakere hadde lite til overs for rektors forslag i endring av studiestruktur i Trøndelag.

Ordfører Bjørn Arild Gram, (Foto: Morten Stene)

En kniv i ryggen

– En kniv i ryggen, sa steinkjerordfører Bjørn Arild Gram.

– Silotenking av verste slag, sa fylkesrådmann Odd Inge Mjøen, Trøndelag fylkeskommune.

– Benytt makuleringsmasinga og start utredningen på nytt, sa stortingsrepresentant for Venstre Andre Skjelstad.

– Kommunen har investert en halv milliard kroner i nye lokaler som er skreddersydd for Nord universitet sin undervisning. Det er komplett meningsløst å trekke seg fra dette samarbeidet. Her må nasjonale myndigheter på banen, påpekte Gram. Å gå fra dette er både økonomisk, juridisk og moralsk forkastelig.

DIALOG: fylkesrådmann Odd Inge Mjøen, og Kiirsti Arntsen, Stienkjer Næringsforum (Foto: Morten Stene)

Samstemt kritikk

Studentleder Kristian Nordvik Bruset, Steinkjer; Kirsti Brandsegg Arntsen, Steinkjer næringsforum og Svein Roar Lindseth, leietaker i InnoCamp, følte seg sviktet av Nord universitet, og balanserte i sine uttalelser mellom vantro og sinne.

Også i Namsos og Namdalen er det sterke reaksjoner på planene om å avvikle det meste av aktiviteten ved i Namsos.  Her er det markeringer den 30. april.

Stortingsrepresentant Andre Skjelstad, (Foto: Morten Stene)

Videre behandling

Styret i Nord universitet har sin første behandling av saken tirsdag 30. april. Etter det skal forslaget etter planen ut på høring før det tas stilling til den framtidige studiestedsstrukturen den26. juni 2019.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: